De grootste Nederlandse bedrijven die je zeker moet kennen

De Nederlandse economie is één van de grootste economieën op de wereld. In Nederland heb je heel veel grote en succesvolle bedrijven. Tja, succesvol wordt een bedrijf nooit of zelden binnen een jaar of twee. Het vergt heel veel tijd, geld en moeite om een bedrijf tot een groot succes te maken. Gelukkig is het Nederland wel gelukt om zulke bedrijven te hebben. Ben jij zo nieuwsgierig om te weten welke de grootste Nederlandse bedrijven zijn in Nederland? Ik ben Darryl en kan je meer vertellen hierover. Ben je gereed om meer te weten? Hierbij raad ik je aan om dit artikel verder te lezen.

Bedrijven in Nederland die worden gezien als grote bedrijven

Ik heb eerst een onderzoek gedaan over de grootste Nederlandse bedrijven. Vervolgens ben ik tot de conclusie gekomen en kan ik je meer vertellen over vijf van de grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Deze vijf bedrijven, zijn onder andere:

  1. Royal Dutch Shell: wist je dat de fluctuerende koersen niet de reden zijn dat de Royal Dutch Shell geen daling in hun omzetten meemaken? Tja, dit is totaal niet zo bij dit groot bedrijf. Met een waarde van wel € 170 miljard staat de Royal Dutch Shell nog steeds verder dan de rest van de overige bedrijven.
  2. Unilever: een bedrijf waar kapitalisme heel erg op niveau staat, is Unilever. Zij worden tot een groot bedrijf gecategoriseerd en dat is te danken aan voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Op de tweede plaats staan zij met een waarde van € 120 miljard.
  3. ING Groep: in het jaar 2015 had de ING Groep een omzet van € 16,5 miljard. In het jaar 2014 was die gelijk aan € 15,5 miljard. Je ziet dus dat zij gegroeid zijn en dat zij vooral blijven groeien. Er wordt verwacht dat zij in de komende jaren zullen blijven groeien in omzetten.
  4. Heineken: Heineken staat op de vierde plaats als de grootste bedrijven in Nederland. Het mooie ervan is dat de omzet van Heineken nog altijd aan het stijgen is. Om het nu in cijfers aan te geven, kunnen wij die ook aan jou toelichten. In het jaar 2015 had Heineken een omzet van € 20,5 miljard en in het jaar 2014 was die gelijk aan € 19 miljard. Vervolgens wordt er ook verwacht dat de omzetten in de komende jaren boven de € 21 miljard zal zijn.
  5. ASML: in het afgelopen jaar waren de omzetten van ASML gelijk aan € 6,3 miljard. Dit heeft gemaakt dat de ASML wordt gecategoriseerd tot een van de vijf grote bedrijven in Nederland. Men verwacht dat na het jaar 2016 de omzetten van de ASML meer dan € 6,5 miljard zullen zijn.

Nederland heeft dus een goede stabiele economie

Hierboven hebben wij je in details kunnen aangeven welke de bovengenoemde vijf grote bedrijven zijn in Nederland. Dit hebben wij gedaan door de omzetten erbij te zetten voor je. Nederland heeft dus een goede stabiele economie. Ook in tijden van een economische crisis, zul je opmerken dat deze bedrijven hun hoofd wel op redelijke manier boven water kunnen houden. Deze vijf grote bedrijven zijn ook nog beursgenoteerd. Wist jij dat? Heb je ook enig idee wat dat betekent? Men spreekt van beursnotering wanneer aandelen van bedrijven verhandeld worden op de aandelenbeurs. Wanneer een bedrijf dit heeft, kan het bedrijf meer kapitaal aantrekken. Om specifieker te zijn geschiedt dit door de emissie van aandelen.

Je hebt hierboven dus kunnen lezen inzake de vijf grootste bedrijven in Nederland. Deze vijf bedrijven zijn heel succesvol geworden in de laatste jaren. Succes word je niet zomaar! Zij hebben door de jaren heen heel veel moeten meemaken om nu te zijn waar ze nu zijn. De businesswereld is een heel spannende wereld!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.